VO Eemsdelta reikt 21 internationaal erkende Cambridge Engels certificaten uit

VO Eemsdelta te Appingedam reikt 21 internationaal erkende Cambridge Engels certificaten uit en heeft daarmee weer een 100% geslaagden score.

De universiteit van Cambridge heeft een serie cursussen en examens Engelse taalvaardigheid ontwikkeld die internationaal gelden als standaard. De wereldwijd erkende examens worden ook wel aangeduid als ESOL-examens (English for Speakers of Other Languages) en deze examens zijn dus enkel en alleen bedoeld voor mensen die de Engelse taal niet als moedertaal hebben.

Jaarlijks nemen 5 miljoen mensen in meer dan 130 landen deel aan de examens. In vervolgstudies op universiteiten en hogescholen of tijdens stages krijgen leerlingen regelmatig te maken met plaatsen waar Engels de voertaal is. Reden genoeg voor het Rudolph Pabus Cleveringa om leerlingen die graag een uitdaging aangaan, het Cambridge programma aan te bieden. 21 leerlingen hebben 2 jaar lang wekelijks extra lessen gevolgd, een inspanning die op 27 september 2022 met een FCE of C1 Advanced certificaat bekroond is. Het FCE (First Certificate of English) certificaat bewijst dat de leerling over een aanzienlijk niveau beschikt, dat kan worden toegepast voor werk- of studiedoeleinden en wordt erkend door beroepsopleidingen en in het bedrijfsleven bijvoorbeeld door Shell, Philips en AkzoNobel. Het C1 Advanced (Certificate of Advanced English) is het ideale examen voor leerlingen die zich voorbereiden op het universitair onderwijs of op een carrière op (inter)nationaal niveau en geeft toegang tot 100% van de universiteiten in Groot-Brittannië, Ierland, Australië en vele universiteiten wereldwijd.