Frontpage Brochure Pagina 01

Onderwijs

De Stichting  Voortgezet Onderwijs  Eemsdelta verzorgt onderwijs voor verschillende opleidingen. Bekijk hier de brochure. In de zomer van 2022 verhuizen een aantal opleidingen van VO Eemsdelta naar Campus VO Eemsdelta in Appingedam.

VWO
Het vwo, voorbereidend wetenschappelijk onderwijs is een opleiding van zes jaar en bereidt voor op een vervolgopleiding aan de universiteit of het hbo. Het vwo vind je op Campus VO Eemsdelta in Appingedam.

HAVO
Het havo, hoger algemeen voortgezet onderwijs, duurt vijf jaar. Met een havo-diploma kun je naar het hbo of naar klas 5 van het atheneum. Het havo wordt gegeven op Campus VO Eemsdelta in Appingedam en op Rutger Kopland VO Eemsdelta (eerste twee jaren) in Siddeburen.

VMBO
Vmbo staat voor 'voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs'. Het vmbo duurt vier jaar en is opgedeeld in leerwegen. De basis- en kaderberoepsgerichte leerweg (BB en KB)en de Theoretische leerweg (TL).

Na de tweede klas kies je in de beroepsgerichte leerwegen ook een profiel. Op het Theda Mansholt College kun je kiezen uit de profielen: Bouwen, Wonen en Interieur (BWI), Produceren Installeren en Energie (PIE), Zorg &Welzijn en Economie en Ondernemen. Volg je de theoretische leerweg, dan hoef je pas na de derde klas een profiel te kiezen te kiezen.

TL (theoretische leerweg)
Met een diploma van de theoretische leerweg krijg je toegang tot het mbo (niveau 4) of klas 4 van het havo.

KB (kaderberoepsgerichte leerweg)
Met een diploma van de kaderberoepsgerichte leerweg kan je naar de vak-en middenkaderopleidingen in het mbo (niveau 3 en 4).

BB (basisberoepsgerichte leerweg)
Met de basisberoepsgerichte leerweg word je goed voorbereid op de basisberoepsopleidingen binnen het mbo (niveau 2).

Het vmbo wordt gegeven op Campus VO Eemsdelta in Appingedam en op  Rutger Kopland VO Eemsdelta in Siddeburen. In de onderbouw alle leerwegen (klas 1 en2) en in de bovenbouw (klas 3 en 4) de theoretische leerweg.

praktijkonderwijs
Op het praktijkonderwijs bereiden wij jou goed voor op de toekomst. Wij leren je basisvaardigheden, zodat je zo zelfstandig mogelijk verder kunt in de maatschappij. Praktijkonderwijs wordt gegeven op Campus VO Eemsdelta in Appingedam.